To date or not to date?

In tineretile-mi pline de idei de cai albi, feti frumosi si alte alea, cand cu toate eram *hm, nu gasesc termenul* fascinate de ideea unei relatii stabile serioase ca-n filme cu "they lived happily ever after", aveam tendinta sa cred(em) ca "baietii e neseriosi" si ca lor le este de fapt frica lene lehamite sa se implice in chestii mai complexe.
Meanwhile, am ajuns sa observ, la varsta mea de acum [si da, sunt foarte multumita de majorat si de cum a iesit afterall:D], ca, spre deosebire de cand aveam 15 luni de martie la activ, acum rolurile s-au cam schimbat.Adica everybody seems to settle down, toata lumea o da in profunzime de la prima cafea bauta impreuna, in "melodia noastra" de la primul acordeon auzit intr-o zi friguroasa cand o conduci acasa pentru ca deh, asa e frumos [desi ar fi comod sa-ti lasi masina un pic mai incolo si gata:)].
Multi au senzatia ca "ai inceput sa tii la mine?" "eu vreau sa pun suflet" sunt asa niste chestii care ar arata, de fapt, maturitatea sentimentala, dorinta de ceva stabil si serios, compromisuri s.a. si nu nevoia de a respecta un tipar de tipul Cum sa ai o relatie in 10 pasi simpli(desi ma mir cum de nu exista inca o carte din asta, si-asa e in trend sa scrii carti despre orice).
Si cu siguranta te scoli intr-o dimineata cu soare, privesti pe geam si zici "azi incep sa tin la Gigel" / "azi o sa pun suflet in relatia ce ma uneste de Maricica, in loc de piper in friptura".
Nu pe bune, de ce nu este lumea mai chill?Si da, eu am observat ca mai mult tipii o dau in sentimente profunde din prima luna si-n gelozii si control excesiv, dar e doar o parere personala(si cunosc totusi o gramada de tipe paranoia pana la ultimul fir de par).
Dating system, ca tot am purtat o discutie pe tema asta ieri.Genial, ok pentru ambele parti, no strings attached de la inceput, nu tu "oare sa o sarut la a 2 a sau a 3 a intalnire?" nu tu "da' eu cat mai stau sa astept sa ne combinam?mai astept X timp si imi bag picioarele", nu tu "vai de ce nu m-a sunat?" si nu tu discutii penibile pentru amandoi de genul "stii eu de fapt nu prea vreau asa o relatie, prea brusc inceputa".Cum facea mama acum douaj de ani, spre exemplu.Era o chestie asa de going out and having fun together, "m-am simtit foarte bine mai iesim", "ce mai faci cum a fost ziua ta/ce s-a intamplat la X eveniment", o chestie de "hai sa ne cunoastem mai bine ca sa nu-mi dau seama dupa aia ca de fapt tu nu esti ce vreau eu", o chestie de "ah in seara asta ies cu alta tipa Y pt ca mi se pare interesanta si vreau sa vad ce-i cu ea".De ce se grabeste lumea sa se complice in ultimul hal, din primele 4 intalniri gata ii cunosti deja si prietenii, jumatate de familie, animalul de casa si tot istoricul de vanatai din copilarie, dar tu nu te simti comod pe bune cu persoana respectiva, tocmai pentru ca toate informatiile astea ti-au fost indesate pe gat asa cum se indoapa curcile?:>[hehe amintiri din copilarie:))]
Da, de aia va si certati, de aia "iuby nu ma mai iubeste, suntem de 6 luni impreuna da' parca nu e cel Care l-am cunoscut la inceput".Ca nu te-ai obosit sa-ti pastrezi hormonii si zambetele tampe acasa la inceput, macar o perioada.De aia, ca nu-l cunosti pe bune, si ca asta e el de fapt.:>Si nu zic aici ca intr-un dating thing poti sa cunosti persoana vezi doamne, dar tot vezi cu cine ai de-a face si tot iti dai seama de mai multe lucruri cu cat iesi mai mult asa, just having fun:))).
Call me insensibila, "Lira-tu-n-ai-fost-indragostita-niciodata-nu-stii-cum-e", frustrata si ce mai vreti voi, dar nu inteleg de ce o chestie atat de ok, din punctul meu de vedere, este vazuta aiurea de 80% din populatie.

Pick me up at 8!:))

Nota:postul nu reprezinta niciun sablon si nicio schema pe care o utilizez eu.

7 comentarii:

Andra spunea...

o da.dilemele existentiale :)) cat de insensibila/le. :">

[aia cu masina,macsima :X]

acsel spunea...

Pentru ca lumea se complica. E mult mai usor sa te simti bine alaturi de cineva, decat a face acea persoana sa se simta bine langa tine, dar multi nu-si dau seama de asta.

Anonim spunea...

de acord cu tot ce`ai scris acolo xD . trebuie implementat dating systemul asta si la noi neaparat , acel procentaj de 80% sa ajunga macar la un 50%. Altfel ar sta lucrurile daca lumea nu ar face tot posibilul sa "intre pe combinatii" imediat ce au facut cunostinta cu o persoana si daca ar incerca sa o cunoasca mai intai pe parcursul acestor dates.

xoxo

Anonim spunea...

just ce ziceti voi acolo dar de la teorie pana la practica e cel mai lung drum.

Anonim spunea...

To date! :))

lucian spunea...

sa inteleg ca tu ai un sablon ( " chill " ) pe care ai de gand sa-l aplici peste toate relatiile . nu o sa mearga . : D

Lira spunea...

@Andra - noi stim:))
@Virgil - prea putini isi dau seama de asta:))
@Anonim #1 - e in trend sa te grabesti :))
Anonim #2 - da, dar tot poate sa se raspandeasca usor treaba:))
Lucian - regret sa te dezamagesc dar nu-mi petrec timpul gandindu-ma la sabloane si machete pentru relatii.Daca vrei, accept sa-mi dai lectii.;)

Trimiteți un comentariu

 

© Copyright indoors. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates