What a girl wants

Din categoria "Dileme existentiale la care nimeni nu a reusit sa dea un raspuns exact pana acum", voi incerca o mini-analiza, pe mini-categorii, a ce vor "gagicile" azi.

  1. Pitipoanca (pentru ca de aici mi-a venit ideea) : Pitipoanca este genul de gagica care va dori mereu sa fie aia mai "arfista" si mai "invidiata" de toate "zdremtele penale" care indraznesc sa o "vorbeasca" si care "nare valoarea mea".Drept urmare, mereu va dori sa aiba un tip bine geluit, cu pantofii vera pele si mertzu mereu stralucitoare, care o va duce in cele mai dă fitze cluburi, care-i va lua cele mai schumpe cocteiluri, care o va scuti de mersul cu RATPul, care o va f*nu folosesc cuvinte obscene* cu pasiune la el acasa dupa club, si care dimineata ii va zice "hai fă misca ca am treaba"(aka cocalar).Atat timp cat este invidiata, pitzipoanca va fi multumita cu orice dovada ostentativa de "imi permit, papuse"
  2. Complexata : Complexata scrie pe forumurile/la revistele pentru adolescenti, adresand intrebari existentiale de genul "Oare eu o sa am vreodata un preten?", se sfatuieste cu prietenele ei, maxim 2 la numar, de asemenea complexate, "Mi-a zambit.Oare ma place?Off fata da' sigur ii venea sa rada de parul care-mi sta naspa, sau de bluza asta aiurea...N-o sa am niciodata vreun iubit."In principiu, acestui tip i-ar conveni cam orice persoana de sex masculin, care sa-i adreseze orice tip de compliment, oricat de subtil ar fi, sau orice replica de "bagare in seama".Aparent, cel mai simplu tip de multumit.Cu toate acestea, slefuita bine, complexata are sanse de a avea succes in domeniul asta.
  3. Diva : Un fel de Barbie roz si populara, cum vedem prin filmele americane cu adolescenti idioti, spuma lumii "mondene", cea care stie mereu cu cine, ce, cum, unde, va dori, asemena pitipoancei, obligatoriu tip cu masina.Dar sa fie si frumusel, popular(neaparat!), si usor de manevrat.Mai fara personalitate proprie, ca ea n-are nevoie sa comunice sau sa-si impartaseasca idei cu Ala.N-are nici ce, nici de ce.La fel ca si in cazul complexatei, daca i se indeparteaza toate fitzele si impresiile, diva ramane o tipa cat se poate de ok.
  4. Gâsca(cunoscuta si sub numele de Dependenta sentimental): Iarasi, o tipa care va deschide topicuri pe forumuri din seria "Am facut secs cu iuby al meu neprotejat, dar el zice ca nu si-a dat drumu-n mine.Oare am ramas insarcinata?".Pentru ea totul e roz si frumos, iuby o iubeste din prima saptamana, chiar daca mai scapa vorbe urate sau se comporta naspa, e din iubire.Cand ii da una peste cap, si aia e tot din iubire.Genul care se inspaimanta si se panicheaza cand aude "Daca nu facem sex, te parasesc".In fond, genul care crede in povesti cu zane si feti frumos (dragut, pana la un anumit punct).Cand se loveste prea tare, ajunge la o existenta normala.(iar alea care nu-si vin in fire nici dupa n dezamagiri...cel mai probabil nu le permite dotarea genetica.Sau nu le place de ele insele.)
  5. Paranoica : Ii va convine orice tip care va fi de acord sa ii fie implantat un cip de urmarire, astfel incat paranoica sa poata sa ii controleze orice contact fizic/vizual si orice posibila forma de comunicare cu alta tipa.Dar chiar si asa, cea mai des intalnita replica in vocabularul acestui tip va fi "Eu stiu ca tuuu umbli cu alta".Cam greu de vindecat de  paranoia, dar nu e un caz pierdut.
  6. Sensibila : Asemanatoare, ca tulpina, cu tipul naivei, sensibila crede sincer in puterea sentimentelor de a schimba lucrurile, iubeste sincer si se bucura de fiecare moment.Vrea dragoste neconditionata, si nu se uita la aspecte superficiale si de exterior.Specimen din ce in ce mai rar, nu se consuma/agita pentru detalii minore, vrea sa-i arati cat mai des ca ii esti alaturi.Spre deosebire de gâsca, are o doza mai mare de realism.Gandire ok, la baza.
  7. Indiferenta : Indiferentei i se rupe.Pe bune, cam de tot.Nu prea se implica, n-o intereseaza, totul la ea e "caldut".Din punctul asta de vedere, e independenta, n-are nevoie de un tip pentru a se defini.Ori a avut experiente aiurea ca gâscă, ori nu si-a intalnit Mr.(semi-)Right pana acum, ori pur si simplu e prea comoda si obisnuita cu ea incat sa se schimbe pentru o relatie.Sau nu vrea asa ceva.In tot cazul, o sa o multumesti daca n-o sufoci, daca nu-i faci programul, daca ii acorzi gradul de libertate de care are nevoie, si daca nu insisti cu chestii prea sentimentale si dulci.Vrea o relatie chill, de "hai sa iesim la o cafea si sa mai discutam chestii".Insa atunci cand are nevoie de cineva, ar fi bine sa fii acolo pentru ea.Cam dificila, desi ok  din punctul meu de vedere (prietenii stiu de ce).Da' si cand o sa o loveasca, o sa o loveasca bine.

Ce vreau eu?Cat de complicat se poate...multe de la ultimul tip de tipa.Pentru ca nu am chef de obicei de mai mult efort si mai multa implicare.It needs no reason or rhyme...

6 comentarii:

Anonim spunea...

uh..tocmai am aflat din ce rasa ma trag b-) Nu ca nu as fi stiut.Paradoxul consta in faptul ca am primit la viata mea o diploma in care eram desemnata "cea mai sensibila".DEsigur,gigeii n-aveau nici o treaba pe atunci.But still... :))

Lira spunea...

lasa andra, facem un club "Insensibilele care vor oxford shoes".ce zici?:>

Anonim spunea...

da da :X

Anonim spunea...

asta e modul tau de a spune ca ai vrea ca lucrurile sa stea altfel?:* pont:))) oamenii nu se baga in cutii pe care scrii sensibili insensibili pitzipoanca etc:-$:*

Lira spunea...

nu am bagat oamenii in cutii pe care scriu categoriile, nu lua postul chiar asa in serios, pentru ca nu s asa limitata in gandire;)

cat despre ce vreau sa spun prin postul asta...well fiecare crede ce si cum vrea.;)

patrice' spunea...

"cand o sa o loveasca, o sa o loveasca bine"


jur in seara asta am folosit replica

in mirobolanta conversatie cu un vechi prieten:D


povestesc maine:*

Trimiteți un comentariu

 

© Copyright indoors. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates