pe cand si Thanksgiving?

"vai fataaa ce-i iau cadou lui iuby anu' asta de Velantainz?fata hai sa vedem ca-i naspa mai este o saptamana doar.Faaata da' ai vazut ca Ics i-a luat lui Igrec cado de enspe milioane?Si ea lui...Fata da' oricum n-are nicio valuare daca-i iei cado de mai putin de 2-3 milioane, adica ceeeee am ajuns ne respectam doar."

Mare, mare problema de pe 1 februarie -> 13 februarie.Adica, chiar nu conteaza ce criza financiara/meteorit/sfarsitul lumii loveste lumea, pe bune, daca nu-i velantainz dei, nimic nu e.Adicaaa daca nu stai si umbli doua saptamani prin toate molurile trendi din oras, esti cam degeaba, pe scurt.Adica daca nu ai cu cine  sa faci schimb de inimioare penibile si flori impopotonate de paişpe februarie, e grav.Urgent schimba situatia, ca nu se poate!

Sa analizam mai in detaliu "sarbatoarea" :

Ideea de baza vine de la o legenda conform caruia Valentin, un calugar roman, incalca legea data de Claudiu al II lea[imparat roman] si anume ca niciun soldat roman sa nu se poata casatori.Valentin facea cununiile in locuri secrete, insa intr-un final este descoperit de Claudiu, care ii propuna sa devina soldat si sa renunte la crestinism.Dupa refuzul lui Valentin, acesta este intemnitat si condamnat la moarte.

Ce multi nu stiu, este faptul ca obiceiurile difera [cat se poate de firesc] de la o regiune la alta.Asa incat :

 În Ţara Galilor mulţi oameni sărbătoresc pe 25 ianuarie în loc de 14 februarie. Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiţilor galezi.

În Franţa o ţară tradiţional catolică, Valentine's Day este cunoscut simplu drept Sfantul Valentin si este sarbatorita ca în restul ţărilor occidentale.

În Danemarca şi Norvegia 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulţi oameni îşi fac timp pentru a îl petrece într-un mod romantic cu partenerul de viaţă sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

În Suedia este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială. 

În Turcia, Valentine's day este numai Sfantul Gregor care se traduce în Ziua Inimilor Dragi/Dulci În cultura persă (Iran) S este o zi pentru iubire şi este pe 29B în calendarul solar jalali. Dată corespunzătoare calendarului gregorian este 17 februarie. S era sărbătorit în Marele Imperiu Persan în sec 20 i.e.n. În Egipt este o altă zi a iubirii în noi 4 numită ziua iubirii egiptene.

În Columbia, Ziua iubirii şi a prieteniei este sărbătorită în a treia vinere şi sâmbătă din septembrie, datorită scopurilor comerciale. În această ţară, prietenul secret este o tradiţie foarte populară, care presupune desemnarea fiecărui participant un destinatar a unui cadou secret (asemănător tradiţiei de Crăciun Moş Crăciun Secret) În Mexic, ziua iubirii şi prieteniei este sărbătorită asemănător ca în Columbia dar pică in altă dată.

Datorită unui efort de marketing concentrat, Valentine's Day a apărut şi în Japonia şi Coreea ca o zi în care mai mult femeile şi mai puţin bărbaţii dăruiesc bomboane, ciocolată şi flori. A devenit ca o obligaţie ca multe femei să dăruiască ciocolată tuturor colegilor bărbaţi.[via wikipedia]

In Romania, Valentine's Day are destule valente, depinzand de unghiul din care privesti sarbatoarea vietii.Normal, cred ca cei mai fericiti in adevaratul sens al cuvantului sunt comerciantii de diverse, de la chestii-kitchoase-de-plus-de-obicei-rosii-cu-inimioare pana la ceasuri de n milioane[de ce vreti voi...], pentru ca aia chiar au asa un sentiment de implinire cand baga banii in buzunar.

Aia, indragostitii, plini de inimioare roz si care stau bot in bot 24/7 la orice colt de strada/scoala/bar/whatever, sunt uber fericiti pentru ca in sfarsit isi pot arata dragostea unul fata de altul, fara vreo opreliste [da' cine va opreste bai sa aratati asta si in celelalte 354/5 zile ale anului?].

Cei care cauta orice pretext, cat de penibil ar fi, ca sa se combine.Cu oricine, pe bune, oricand si oriunde doar sa aiba cum sa piarda vremea.Ca deh, ii velantainz dei, e in-ad-mi-si-bil sa stai singur acasa.

Categoria de oameni ok/normali, putini cel mai probabil, care-si exprima vezi Doamne dragostea si-n celelalte zile ale anului si care au un comportament cat de poate de normal si de ne-supraindulcit.

Siii last, but not least, categoria de oameni carora nu le pasa.Subsemnata de asemenea [ cu atat mai mult cu cat exista un plan foarte tentant de a iesi cu prietenele sa bem - adica some good quality time, un fel de girl's night out].

[stiu stiu, deja devine cliseic intr-o oarecare masura sa scrii un articol din asta, dar simteam nevoia sa-mi exprim parerea.Pentru ca pot.:))) ]

Asadar, tu ce faci de Ziua Indragostitilor?:>

4 comentarii:

Radu Z spunea...

slalom printre cretini :p

patrice' spunea...

wanna be my valentine babe?

:>

geez.eu nu cred ca o sa cumpar nimic.poftim.o sa sarbatoresc dragobetele.si nici ala.nu stiu exact.but still we have got to go out:>

Anonim spunea...

sper sa fie sage deschis:))

Anonim spunea...

Deci...esti libera? :D

Trimiteți un comentariu

 

© Copyright indoors. . All Rights Reserved.

Designed by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine

Blogger Template created by Deluxe Templates